Mágnesdobok – Mágnesszalagok

Nyomtatás

Mágnesdobok
A mágnesdob vertikális irányú anyagáramból választja ki az acélhulladékot. Előnye, hogy a kiválasztás és az elszállítás így folyamatos, illetve, hogy alacsony a beépítési magassága. Akár szállítószalag hajtódobjaként is beépíthető. Egyedi igények és méretek szerint gyártjuk.

Mágnesszalagok

A mágnesszalagokat elsősorban a hulladék- és a nyersanyagfeldolgozás területén alkalmazzák. A beépítések egyedi igények szerint változhatnak, de általában egy szállítószalag fölé kerülnek beépítésre. A blokk-mágnesekkel ellentétben az „elkapott" vas darabokat a mágnesről a gumiheveder folyamatosan elszállítja, ezzel a mágnest tisztítja. Így nagyobb mennyiségű vasat képes a szállított anyagból kiemelni. A mágnesszalag kiválasztása függ a szállított anyagtól, a rétegvastagságtól, a hevederszélességétől és a szállítási sebességtől.

Hosszirányban és keresztirányban is be lehet építeni, a technológiai lehetőségektől függően.

Elektro-mágnesesszalag
400 mm fölötti beépítési magasságoknál elektromágneses szalag beépítését javasoljuk. Működési elve azonos az állandó mágnest tartalmazó szalaggal, de a mágneses tér előállítása elektromos árammal történik, nem állandó mágnessel. A mágnesba vezetett elektromos áram egy része hővé alakul át, ami ezzel csökkenti a mágneses mezőt. Egy hideg elektromágnes kb 20 %-kal erősebb, mint a felmelegedett mágnes, ezért a mágnes hűtése az üzembiztos működéshez nagyon fontos. A biztos hőelvezetés miatt olajhűtéses mágneseket alkalmazunk, melyek az évek során jól beváltak.

A villamos vezérlőszekrény alapkivitelben IP54 védettségű; a szekrény olyan kialakítású, hogy a mágnest helyben, vagy akár egy távoli kontrolhelységből is kezelni lehet.

Kép galéria
Fő alkalmazási területek:
  • élelmiszeripar
  • hulladék-, üveg-, fa- és műanyag feldolgozás
  • kerámiaipar
  • papíripar ...