Vibrációs sziták

A vibrációs sziták, a vibrációs technológiát alkalmazzák a nedves és szemcsés ömlesztett anyagok egyidejű szállítására és víztelenítésére.

Víztelenítősziták

Elsősorban a homok víztelenítésére, homokmosóhoz illesztve alkalmazhatók. Homok esetében a maradék nedvességtartalom csak 12-13%. A maximális víztelenítés érdekében a szállítás irányába pár fokos emelkedési szöggel építjük be. Opcionális mosóegység alkalmazásával pedig az agyagiszap tartalom tovább csökkenthető.

Cserélhető rosta betétek

A szita felület többnyire műanyagrosta elemekből áll össze, melyek cserélhetők, és hosszú élettartammal rendelkeznek. De rendelhetők fém szövettel is.

Vibrációmentes környezet

A gép négy ponton van alátámasztva gumirugókkal. A gumirugók csendes járást biztosítanak, és csökkentik a fellépő dinamikus erőket. A nagyobb szitáknál légrugókat használunk, esetleg komplett, több ponton alátámasztott rezgéscsillapító keretet.

Egyszerű meghajtás

A szita meghajtását két ellentétes irányba dolgozó vibromotor végzi. A két motor egy keresztkötőre van felszerelve a rostafelület fölött. A motorok állítható röpsúlyainak beállításával a berendezés rezgésintenzitása optimalizálható.

Szakértő kollégáink készséggel segítenek Önnek.